Zonwerend glas

Wilt u naar buiten kunnen kijken, maar wel de hoeveelheid licht en warmte van de zon beperken? Laat dan zonwerend glas plaatsen, u hoeft dan geen gebruik meer te maken van gordijnen of zonneschermen. Zonwerend glas is verkrijgbaar in vele kleuren en wordt indien gewenst met spiegelende effecten geleverd; wat een pand een fraai karakter kan meegeven. Zonwerend glas wordt gemaakt door isolatieglas te voorzien van een zonwerende coating.

Het plaatsen van zonwerend glas zorgt ervoor dat u energiekosten bespaart. Door ongewenste warmte buiten te houden, hoeft u minder kosten te maken voor het koelen van uw pand. Een ander bijkomend voordeel van zonwerend glas is dat het UV licht wordt verminderd. Hierdoor heeft u minder last van verkleuringen van meubelen en andere materialen.

Waarden zonwerend glas

zonwerendglasIn het glasvak wordt, in het geval van zonwerend glas, met twee soorten waarden gewerkt: de LTA waarde en de ZTA waarde. De LTA geeft aan wat de hoeveelheid licht is dat wordt doorgelaten. Bij een LTA van zestig procent wordt het licht met veertig procent verminderd. De ZTA waarde geeft aan hoeveel warmte door de beglazing heen komt. Een waarde van dertig procent houdt in dat er dertig procent van de warmte door het glas heen gaat en dat er dus zeventig procent door het glas wordt gereflecteerd en geabsorbeerd.

Bel ons gratis: 0800 4527426

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een glasbedrijf dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0800 Glashandel en maak direct een afspraak met uw glaszetter.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.