Zelfreinigend glas

Wilt u de onderhoudsfrequentie van uw ramen verlagen? Kies dan voor zelfreinigende beglazing. Door gebruik te maken van de zon en de regen hoeft u met zelfreinigend glas minder vaak uw ramen te lappen. Handig voor moeilijk bereikbare plekken en grote glasoppervlakten.

Zelfreinigend glas is gemaakt van enkel glas met daarop een transparante minerale coating met fotokatalytische en hydrofiele eigenschappen. Deze speciale coating heeft een lange levensduur. Het nadeel van zelfreinigend glas is dat het reinigingsproces niet werkt wanneer een raam zich onder een afdakje bevindt. De regen komt dan niet op het raam waardoor het proces niet in gang wordt gezet.

Hoe werkt zelfreinigend glas?

zelfreinigendglasBij zelfreinigend glas wordt vuil op het glasoppervlakte afgebroken onder invloed van UV-straling. Vervolgens ontstaat een hydrofiele werking. Bij de eerstvolgende keer dat er een regenbui is, verspreid het regenwater over het glas. Vuil wordt op deze manier weggespoeld zonder dat er druppels zichtbaar blijven. Ondanks dat zelfreinigend glas minder reinigingsbeurten vergt, is het glas niet onderhoudsvrij. Let er bij het schoonmaken van zelfreinigend glas op dat u zacht of ongehard water gebruikt. Hardnekkige vlekken op zelfreinigend glas zijn te verwijderen met een schoonmaakmiddel speciaal voor ramen en een schone zachte doek.

Bel ons gratis: 0800 4527426

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een glasbedrijf dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0800 Glashandel en maak direct een afspraak met uw glaszetter.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.