Veiligheidsglas

Veiligheidsglas is de verzamelnaam voor alle glassoorten die een vorm van bescherming of beveiliging bieden. Bijvoorbeeld tegen vandalisme, inbraak of ter bescherming van uw eigen veiligheid.

veiligheidsglasBij gewoon glas is bij een breuk de kans groot op verwondingen, doordat er gevaarlijke scherven en openingen in het glas ontstaan. Met veiligheidsglas is dit niet het geval, dit is vijf keer sterker dan floatglas en er is rekening gehouden met de veiligheid. Op het moment dat het toch breekt, is dit op een veiligere manier. Voor een inbreker is de kans op verwondingen door scherpe schreven overigens geen belemmering. Kies daarom op strategische plekken voor veiligheidsglas. Het plaatsen van veiligheidsglas is niet iets wat u achterwege hoeft te laten omdat u denk dat het er niet mooi uitziet. Het is tegenwoordig prima te combineren met isolerende glassoorten. Of te verkrijgen met een decoratie; afhankelijk van de samenstelling van het glas.

Diverse soorten veiligheidsglas

Er zijn meerdere soorten veiligheidsglas. In de basis zijn er drie hoofdsoorten te onderscheiden: gehard glas, gelaagd glas en draadglas. Elke soort veiligheidsglas heeft voor- en nadelen. Het plaatsen van veiligheidsglas gebeurt aan de hand van de NEN 3569. In deze norm wordt omschreven waar en op welke plek veiligheidsglas geplaatst dient te worden. Een glaszetter bij u in de buurt weet precies op welke plaatsen veiligheidsglas vereist is; bijvoorbeeld bij glazen vloeren, balustrades, dakramen, deuren en plafonds.

Bel ons gratis: 0800 4527426

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een glasbedrijf dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0800 Glashandel en maak direct een afspraak met uw glaszetter.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.