Gelaagd glas

Zoals de naam al verraad, bestaat gelaagd glas uit twee of meerdere glasplaten. Bij dit veiligheidsglas zit tussen de glasplaten een doorzichtige folie, gemaakt van een taai soort kunststof of plastic. Op het moment dat gelaagd glas breekt, zorgt de folie ervoor dat de glasplaten bij elkaar blijven. Op deze manier worden gevaarlijke situaties met scherpe glasscherven voorkomen.

Doordat gelaagd glas niet in kleine stukjes breekt, beschermt het nog steeds tegen regen en wind. Gelaagd glas is daarom uitermate geschikt als toepassing in deuren en schuifpuien, maar ook in glazen vloeren en traptreden.

De voordelen van gelaagd glas

gelaagdglasGelaagd glas is een veiligheidsglas dat veel gebruikt wordt ter preventie van woning- en winkel inbraak. Winkeleigenaren hoeven, wanneer zij voor gelaagd glas kiezen, hun winkel niet te voorzien van een rolluik. Dit heeft als voordeel dat koopwaar ook na sluitingstijd tentoongesteld kan worden. Een ander voordeel is dat het glas zeer veilig is, mocht iemand per ongeluk tegen een glazen wand, raam of deur aanvallen. Gelaagd glas heeft eveneens voordelen bij geluidsoverlast. Door de verschillende glaslagen wordt geluid geabsorbeerd. Dit zorgt voor een hogere geluidsisolatie dan wanneer gewoon glas van dezelfde dikte is geplaatst.

Bel ons gratis: 0800 4527426

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een glasbedrijf dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0800 Glashandel en maak direct een afspraak met uw glaszetter.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.