Soms krijgen wij mensen aan de telefoon die HR+++ glas willen, zonder dat ze precies weten wat het inhoudt. HR+++, of driedubbel isolatieglas is niet gewoon dubbel glas, maar het is driedubbel glas. Dit verlaagt de energierekening en verhoogt het wooncomfort.

Isolatie

Waar dubbelglas bestaat uit twee glasplaten met een stilstaande lucht of edelgas ertussen, is daar bij driedubbel glas dus nog een extra glasplaat aan toegevoegd. Een ruit isoleert daardoor nog beter. Als een woning met 20 m2 glas HR+++ glas heeft, dan bespaart dit ongeveer 280 euro per jaar ten opzichte van enkel glas, en ongeveer 140 euro per jaar ten opzichte van gewoon dubbel glas.

Combineren

De meeste huishoudens in Nederland kiezen bij ruitenvervanging nog voor HR ++ glas. Dit dubbel glas is relatief voordelig en isoleert ook prima. Een HR+++ glasinteressante optie is dan ook om driedubbel isolatiegals met HR ++ glas te combineren. Driedubbelglas houdt meer zonlicht tegen dan HR++ glas, dus wat dat betreft kan het verstandig zijn om op zonrijke plekken dubbelglas te laten plaatsen, en op overige plaatsen driedubbel glas.

HR+++ glas wordt vaak geplaatst in nieuwe woningen met een zeer energiezuinig ontwerp. In zo’n energie neutrale woning is het heel belangrijk dat de ramen van de best isolerende glassoort zijn. In deze woningen wordt de warmte niet alleen zo zuinig mogelijk opgewekt, maar wordt het ook zo lang mogelijk in huis gehouden. Als u een energiezuinige woning heeft, is driedubbel glas een logische volgende stap.

Geschikt

Ook is het slim om te controleren of uw kozijnen geschikt zijn voor HR+++ glas? Het driedubbele glas is namelijk 10 kilo per vierkante meter zwaarder dan normaal dubbel glas. De gemiddelde dikte van HR+++ glas is 37 millimeter. De meeste sponningen in bestaande huizen zijn berekend op dubbelglas, maar nieuwbouw en energie neutrale woningen worden vaak al ingesteld op nog dikker glas.

Overweegt u HR+++ glas te laten plaatsen? Dan is het natuurlijk logisch om eerst uit te rekenen wat het gaat kosten, en hoeveel u kan besparen. Wilt u weten of HR+++ glas mogelijk is in uw woning? Neem dan contact met ons op.

Terug naar het overzicht
Bel ons gratis: 0800 4527426

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een glasbedrijf dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0800 Glashandel en maak direct een afspraak met uw glaszetter.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.