Als u weleens glasschade heeft gehad, dan weet u hoe vervelend het kan zijn. Het weer komt naar binnen en overal ligt glas. Daarnaast moet er een nieuwe ruit in, en dat is lang niet altijd goedkoop. het is slimmer om schade aan het glas te voorkomen. Dit kun je doen door het juiste glas voor de juiste plek te kiezen.

Draadglas

Glasschade kan ontstaan door weeromstandigheden. Een harde windvlaag kan een deur of raam laten open klappen of laten dichtslaan. Door de harde knal die hiermee gepaard gaat, breekt in veel gevallen de ruit. Draadglas kan hier een oplossing bieden. Dit glas is dikker en binnenin is een net van metaaldraad gewoven. Door de klap zal het glas misschien wel barsten, maar het blijft wel aan elkaar zitten. Draadglas wordt vooral gebruikt in garages en schuren. Mocht u het draadglas niet mooi vinden, dan kunt u ook kiezen voor gehard glas. Dit glas is vijf keer dikker dan normaal glas, maar het heeft wel dezelfde uitstraling.

Inbraakvertragend glas

Glasschade voorkomenEen andere oorzaak van glasschade is inbraak. Door inbraakvertragend glas te plaatsen, zal de dief een aantal minuten bezig zijn om binnen te komen. Hier hebben de meeste dieven geen geduld voor en daardoor zullen ze voortijdig opgeven. Is het duidelijk dat uw huis is uitgerust met inbraakvertragend glas, dan is inbraak dus minder interessant. Draadglas kan ook goed werken tegen inbraak. Door het reliƫf van het glas is er moeilijk doorheen te kijken. Dieven kunnen de inhoud daardoor niet bekijken en dus is inbreken een stuk minder interessant

Controleer uw huis op enkelglas. Deze zijn het meest kwetsbaar en kunnen het slechtst tegen een stootje. Het is daarom verstandig enkelglas ruiten te vervangen voor dubbelglas. Zo maakt u de kans op glasschade nog kleiner.

Controle

Als laatste doet u er goed aan om rond uw huis te lopen en te kijken wat eventueel op uw ruiten zou kunnen vallen. Houd bijvoorbeeld het snoeiwerk bij en verwijder grote loshangende takken. Zo voorkomt u dat takken uw glas kapot slaan bij een stevige storm.

Terug naar het overzicht
Bel ons gratis: 0800 4527426

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een glasbedrijf dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0800 Glashandel en maak direct een afspraak met uw glaszetter.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.