Wat is het verschil tussen HR en HR++ glas?

Vrijwel alle nieuwbouwwoningen zijn voorzien van HR++ glas. Voor oudere woningen is het plaatsen van nieuwe beglazing één van de investeringen die zich het snelst terug laat verdienen. Met HR++ glas verbruikt u fors minder energie, ook in vergelijking met het oudere HR glas, dat in de jaren ’90 geplaatst werd.

HR glas is een geavanceerder product dan dubbel glas. De ruit bestaat uit twee glazen, met een spouw ertussen. Deze is voorzien van een dunne metalen coating, die voor het oog niet te zien is, maar wel warmte binnen houdt in uw huis. Daarnaast is de spouw tussen de glazen tegenwoordig niet meer met lucht, maar met een ander gas gevuld. Dit versterkt de isolerende werking van de ruit. Argon en Krypton zijn twee gangbare gassen die gebruikt worden voor het vullen van de spouw van HR++ glas.

U-waarde

Om het verschil in isolatie-waarde tussen verschillende typen dubbel glas duidelijk te maken, zijn de classificaties HR, HR+ en HR++ in het leven geroepen. Daardoor wordt het verschil tussen glassoorten meteen duidelijk. Hiervoor wordt gemeten hoeveel warmte het glas doorlaat, waaruit een zogenaamde U-waarde komt. HR++ glas laat 1 watt warmte per vierkante meter per graad temperatuursverschil  door. HR glas mag 2 watt door laten. HR++ glas is daarom fors zuiniger dan gewoon HR glas.

Ook als uw woning voorzien is van ouder dubbel glas, kan het daarom een verstandige investering zijn om over te stappen op HR++ glas. De glaszetters van 0800 Glashandel (0800 – 4527 426) kunnen u advies geven over een eventuele vernieuwing van uw beglazing. Beslist u om nieuw glas in uw woning te laten plaatsen? Dan staan onze vakkundige professionals voor u klaar. Bel 0800 Glashandel voor professionele hulp!

Terug naar het overzicht
Bel ons gratis: 0800 4527426

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een glasbedrijf dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0800 Glashandel en maak direct een afspraak met uw glaszetter.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.