Plexiglas

Ook een glassoort, ondanks dat het geen glas is, is plexiglas. De juiste materiaalaanduiding voor plexiglas is acrylaat (polymethylmethacrylaat, afgekort PMMA). Acrylaat staat eveneens bekend onder de noemer perspex en acrylglas.

Plexiglas is verkrijgbaar in verschillende vormen en heeft een aantal voordelen ten opzichte van echt glas. Zo is plexiglas makkelijker op maat te maken, buigzamer en makkelijker aan elkaar te verbinden. Ook breekt plexiglas minder snel en is het een stuk lichter dan gewoon glas. Plexiglas wordt niet in op zichzelf staande ramen geplaatst die een directe verbinding naar buiten hebben, omdat het zeer brandbaar is. Wel worden voorzetramen vaak van plexiglas gemaakt.

De voordelen van plexiglas

plexiglasPlexiglas wordt vaak gebruikt bij aquaria en transparante geluidsschermen. Maar ook bij veel andere klussen wordt dit materiaal ingezet. Plexiglas heeft een goede weersbestendigheid en het veroudert nauwelijks. Dus ook voor toepassingen in de buitenlucht is dit materiaal erg geschikt. Hierbij kunt u denken aan serres of overkappingen voor uw terras, maar ook bij balustrades en trappenhuizen wordt plexiglas veelvuldig ingezet. Ook in kunstvoorwerpen ziet men plexiglas vaak terugkomen. Er zijn veel verschillende vormen en kleuren plexiglas te verkrijgen. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden van plexiglas kunt u contact opnemen met een glaszetter bij u in de buurt.

Bel ons gratis: 0800 4527426

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een glasbedrijf dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0800 Glashandel en maak direct een afspraak met uw glaszetter.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.