HR glas: de voordelen

Hoog rendement glas is dubbel glas met een betere isolerende werking dan gewoon dubbel glas. Bij HR glas is op één van de twee glaslagen aan de binnenzijde een heel dun laagje metaal aangebracht. Deze speciale coating reflecteert de warmte waardoor een groot gedeelte van de warmte weer terug in de ruimte wordt gekaatst. Dankzij deze methode ontsnapt er minder warme lucht, wat aanzienlijk scheelt in de energiekosten.

Andere voordelen zijn dat HR glas geen koudestraling meer afgeeft. Daarnaast zorgt HR glas niet alleen voor een betere thermische isolatie, maar ook voor een betere akoestische isolatie. In de aankoop is HR glas duurder, maar dankzij de goede isolatie zijn deze kosten snel terugverdiend.

Soorten HR glas

hrglasMomenteel zijn er vier verschillende soorten HR glas. Gewoon HR, HR +, HR++ en HR+++ glas. HR glas heeft van deze vier de minst isolerende werking, maar isoleert ten opzichte van dubbel glas stukken beter. HR +++ levert de beste isolatiewaarde. Bij alle vier de soorten HR glas zit tussen de twee glasplaten een edelgas; vaak argon. Alleen de ruimte en dus de hoeveelheid edelgas verschilt. Hierdoor ontstaat het verschil in isolatiewaarde. Bij dubbel glas zit overigens gewoon droge lucht tussen de twee lagen.

Bel ons gratis: 0800 4527426

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een glasbedrijf dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0800 Glashandel en maak direct een afspraak met uw glaszetter.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.