Hardglas

Hardglas ontstaat door middel van een warmte- en kou proces. Hierdoor wordt het glas wel vijf keer sterker dan gewoon glas. Hardglas heeft een hittebestendigheid van bijna 300 graden.

Hardglas breekt veel minder snel dan gewoon glas en, wanneer het onverhoopt toch breekt, valt het in duizenden minuscule stukjes uiteen die geen verwondingen kunnen veroorzaken. Deze glassoort is daarom dan ook een ideaal product om toe te passen op drukke plaatsen waar het glas een grote belasting moet kunnen hebben. Hardglas wordt vaak toegepast in trappenhuizen, borstweringen, sporthallen en zwembaden. Ook voor scheidingswanden in de woonkamer, voor binnen – en buitendeuren en voor douchedeuren wordt veelal hardglas gebruikt.

Voordelen hardglas

hardglasHardglas kent vele voordelen. Zo is het bestand tegen extreem lage en hoge temperaturen en is het veel minder breekbaar dan gewoon glas. De buigbreeksterkte is wel vijf keer hoger dan gewoon glas. Hardglas is goed bestand tegen stompe voorwerpen en het is vrijwel onmogelijk om doorheen te vallen. Daarnaast kan deze glassoort in dikte en kleur worden gemaakt. De meest voorkomende kleuren zijn blank, brons, grijs en groen hardglas. Ook kan hardglas als figuurglassoort worden toegepast. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden van hardglas kan een glaszetter via 0800 Glashandel u daar meer over vertellen.

Bel ons gratis: 0800 4527426

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een glasbedrijf dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0800 Glashandel en maak direct een afspraak met uw glaszetter.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.