Glas-in-lood

Ramen van glas-in-lood zijn vooral te vinden in panden die gebouwd zijn voor 1950; in oude herenhuizen, kerken en monumentale panden. Het sierglas in loodlijsten is een tijdje uit de gratie geweest, omdat het geen isolerende werking had. Dankzij moderne glastechnieken is dit tegenwoordig geen issue meer, doordat het glas-in-lood bijvoorbeeld tussen dubbel glas wordt gezet.

Bij veel moderne nieuwbouwhuizen waar een karakteristieke sfeer gewenst is, wordt weer veelvuldig glas-in-lood toegepast. Ook in huizen zelf is glas-in-lood terug te zien. Denk aan paneeldeuren, schuifdeuren en in koepels.

Kleurrijk wonen met glas-in-lood

glasinloodOp het moment dat er licht door een glas-in-loodraam schijnt, ontstaat er een prachtig kleurenpalet in de woning. Het licht wordt fijntjes onderbroken door het glas-in-lood waardoor een specifieke gloed verschijnt. Op ieder moment van de dag zijn de kleuren anders; afhankelijk van de stand van de zon. Glas-in-lood ontwikkelen en restaureren is een echte specialisatie binnen de glasbranche. De meeste glasbedrijven die zijn aangesloten bij 0800 Glashandel vervullen graag uw glas-in-lood wensen. Glas-in-lood is verkrijgbaar in elk gewenst ontwerp. In overleg is het mogelijk dat een glaszetter bij u in de buurt uw ontwerp verwezenlijkt. Vraag uw glaszetter naar de mogelijkheden.

Bel ons gratis: 0800 4527426

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een glasbedrijf dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0800 Glashandel en maak direct een afspraak met uw glaszetter.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.