Figuurglas

Glas waarin een patroontje is verwerkt, wordt in het glasvak figuurglas genoemd. De decoratie in het glas ontstaat door in nog warm glas een motief te walsen. De structuur van het motiefje is bepalend voor de transparantie van het glas.

Figuurglas is toe te passen in gehard, gelaagd, dubbel en gematteerd glas; afhankelijk van de dikte en het motief. Meestal wordt figuurglas voor de sier toegepast. Vaak wordt figuurglas geplaatst in deuren die zich bevinden tussen de woonkamer en hal of tussen de woonkamer en keuken. Naast een decoratieve functie, heeft figuurglas het voordeel dat het wordt gebruikt om de lichtinval en inkijk te verminderen.

Vergroot de privacy met figuurglas

figuurglasDeuren en ramen met figuurglas worden veelal geplaatst op plekken waar behoefte is aan privacy; zoals in badkamers. In tuinen wordt figuurglas toegepast in bijvoorbeeld windschermen. Ook in veel kantoorpanden wordt figuurglas geplaatst. Deuren met figuurglas dragen bij aan het gevoel van openheid op een kantoor en hebben het voordeel dat er niet rechtstreeks naar binnen wordt gekeken. De glaszetters die zijn aangesloten bij 0800 Glashandel informeren u graag over de diverse motieven figuurglas. Enkele veelgebruikte motieven zijn: brute, crepi, Engels, satijn, waterdrup, madras uadi, spiegeldraad, Duits draad, master ligne en byzanthijn grof of fijn.

Bel ons gratis: 0800 4527426

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een glasbedrijf dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0800 Glashandel en maak direct een afspraak met uw glaszetter.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.