Enkel glas

Het bekendste glas is enkel glas. Enkel glas, oftewel floatglas, is een basisglas. Enkel glas wordt gebruikt voor tal van glasproducten, onder andere voor het maken van dubbelglas, geluidwerend glas en veiligheidsglas. Het is verkrijgbaar als blank glas, doorzichtig en gekleurd. Enkel glas is verkrijgbaar in diverse diktes en maten. Mede hierdoor wordt enkel glas veelvuldig toegepast; zowel voor buiten- als binnenbeglazing.

De glaszetters van 0800 Glashandel leveren vrijwel ieder gewenst formaat enkel glas. Neem voor meer informatie gratis contact op men een ervaren glaszetter bij u uit de omgeving vertelt u wat de mogelijkheden zijn.

Het maken van enkel glas

enkelglasGlas is een mengsel dat onder andere bestaat uit zand, natriumcarbonaat, kalksteen en dolomiet. Bijna alle glassoorten worden op dezelfde manier als de floatglasmethode gemaakt. Gesmolten glas wordt bovenop een bad van gesmolten tin gegoten. Omdat het glas lichter is dan de tin, blijft het glas op de oppervlakte drijven. Gesmolten metalen hebben de eigenschap dat het oppervlak een perfect glad geheel vormt. De onderkant van het glas dat hierop drijft, krijgt op deze manier een perfect glad oppervlak. Door de oppervlaktespanning van het glas zelf krijgt ook de bovenkant een mooi glad oppervlak.

Bel ons gratis: 0800 4527426

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een glasbedrijf dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0800 Glashandel en maak direct een afspraak met uw glaszetter.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.