Draadglas is, net als gelaagd en gehard glas, een veiligheidsglas. Ingelegde draden zorgen ervoor dat het draadglas na een breuk bij elkaar wordt gehouden. Het nadeel is dat bij een grote stootbelasting, door vallen of doorslaan, er toch een opening ontstaat, wat de kans op lichamelijk letsel vergroot. Draadglas wordt daarom nooit als veiligheidsglas gebruikt in een woning.
Om een brand te vertragen, is het een optie om draadglas te plaatsen. Draadglas zal bij brand uiteindelijk barsten en breken, maar de glasstukken blijven door de ingelegde draden aan elkaar en vormen op deze manier een brandwering. Dit levert een brandvertraging op van twintig tot zestig minuten; afhankelijk van de grootte van het glasoppervlak.
Verschillende soorten draadglas
Er zijn verschillende soorten draadglas te onderscheiden. Zo is er brute glas (bruut glas), ook wel glad draadglas genoemd. Dit is licht geribbeld glas dat half doorzichtig is. Dit draadglas wordt veelal in gebouwen toegepast en wordt gezien als standaard draadglas. Een andere draadglas soort is Engels draadglas. Dit glas bestaat uit veel kleine bobbeltjes. Deze bobbeltjes zorgen ervoor dat het glas half doorzichtig is tot bijna ondoorzichtig. Daarnaast is het mogelijk om draadglas te combineren met figuurglas. Ten slotte kunnen ook spiegels gemaakt worden van draadglas. Spiegeldraadglas is geslepen en gepolijst draadglas.