Brandwerend glas

Onder invloed van thermische spanningen die ontstaan door de hitte bij een brand, breekt normaal glas vaak al na één minuut. Brandwerend glas is zo gemaakt dat een brand vertraagd wordt; het wordt daarom ook wel brandvertragend glas genoemd.

In openbare gebouwen en scholen is het plaatsen van brandwerend glas steeds vaker een eis. De brandvertragende werking kan oplopen tot 90 minuten, afhankelijk van de glassoort. Tijd die in geval van een brand van levensbelang is. Brandwerend glas geeft u meer tijd om te vluchten of om nog een paar extra waardevolle spullen te redden.

Verschillende typen brandwerend glas

brandwerendglasEr bestaan meerdere soorten brandwerend glas: draadglas, speciaal thermisch voorgespannen glas, speciaal thermisch voorgespannen glas met coating, gelaagd glas met epoxy tussenlaag en gelaagd glas met schuimende tussenlaag. Elk type brandwerend glas reageert anders op de hitte. Gewoon draadglas breekt zeer snel, het draad zorgt er echter voor dat het glas op de plek blijft. Na tien minuten ontstaat er verweking. De gelaagde glassoorten met tussenlagen zorgen ervoor dat bij een brand de warmtestraling wordt gereduceerd. De thermisch voorgespannen beglazingen hebben een vergelijkbare werking. De glaszetters die zijn aangesloten bij 0800 Glashandel weten u precies te vertellen welke glassoort in uw pand de beste keuze is.

Bel ons gratis: 0800 4527426

Hulp nodig in uw Provincie?

Overal in Nederland vindt u een glasbedrijf dichtbij. Klik op uw provincie of bel naar 0800 Glashandel en maak direct een afspraak met uw glaszetter.

Groningen Friesland Drenthe Noord Holland Flevoland Overijssel Gelderland Utrecht Zuid Holland Zeeland Noord Brabant Limburg

Heeft u suggesties voor deze site? Laat het ons weten.